Peter Wallström & Tommy Arvidson. 12 januari – 2 februari.

Peter Wallström & Tommy Arvidson. 12 januari – 2 februari.
6 januari, 2019 Galleri Ping-Pong
In gamla

Peter Wallström “Ten Seconds of forever” Inspirerad av Robert Calverts Poem.

 

Dessa bilder är tagna under 1983. Jag ville dokumentera min tidigare arbetsplats under en period när det kom tecken på att jobbet började bli hårdare. Det pratades mer sällan om “smörturer”, distrikten uppräknades oftare och man fick fasta arbetstider.

Många av mina arbetskamrater hade gått den den vanliga befordringsgången men här fanns också en hel del studenter som sommarjobbat och sedan blivit kvar på Posten. Arbetet var fritt och man kunde ofta ha ett annat jobb eller studera vid sidan om. Lata sommardagar var man färdig nästan genant tidigt. Framåt hösten ökade postmängden för att kulminera vid jultiden med alla julkort. Men då hade vi alltid extraanställda skolungdomar till hjälp. Bland brevbärarna fanns ytterst få kvinnor. De var istället i majoritet i sorteringsarbetet.

Vi kallades ofta för Trappsniglar men jag tror att det låg en hel del dold beundran i det ordet. Vi var efterlängtade och vi var en del av ett viktigt samhällsmaskineri.

En del före detta kollegor hävdar att sextiotalet och sjuttiotalet var var en slags guldålder när det gällde att jobba som brevbärare. Då rådde en frihet som kanske aldrig kommer tillbaks.”

Tommy Arvidson

Tommy Arvidson “Trappsniglar”.

Håll dig uppdaterad!