Gabriella Ioannides & Mats Holgersson – 16 september-7oktober

Gabriella Ioannides & Mats Holgersson – 16 september-7oktober
12 september, 2023 Galleri Ping-Pong
In gamla

Gabriella Ioannides"Stående figur"

Gabriella Ioannides “Stående figur” 2022, olja på duk, 48 x 42 cm

Utställningen på Ping-Pong visar målningar från de två senaste åren. I de nyare verkenville jag lösa upp de formbundna figurerna som jag tidigare arbetat med och istället förenkla gestalterna mer. Sättet att närma mig är inspirerat av stumfilmens stiliserade och ibland skugglika skepnader. Jag börjar med en enkel silhuett som byggs upp lager för lager och låter figurerna växa fram gradvis, men håller mig samtidigt innanför konturerna. Med människofigurens yttre linje som utgångspunkt kan målningen sedan vandra iväg åt ett obestämt håll. Gestalterna som tar form får en mer allmän karaktär och jag tänker mig att figuren på duken döljer sig likt den anonyma människan gör i massan. Samtidigt har måleriets process blivit mer närvarande. Där anas undermålningen, färgskikten och lager av tid, som tillsammans med figurerna bidrar till hela målningens berättelse.  

Gabrielle Ioannides

 

 

Mats Holgersson “Me and Andy”

 

 

Mats Holgersson “Jag hittade dom”

Håll dig uppdaterad!