Eric Length “Travel Light”& Christel Hansson”Tecken på liv” 13 nov – 4 dec

Eric Length “Travel Light”& Christel Hansson”Tecken på liv” 13 nov – 4 dec
6 juli, 2021 Galleri Ping-Pong
In gamla

Travel Light

I den här utställningen visar jag målningar varav flera påbörjades på ett konstnärsresidens i Los Angeles januari 2020. Verken är gjorda på ogrundad bomullsduk och var därför lätta att rulla ihop i en sjösäck som jag kunde resa hem med. Tillbaka i Malmö fortsatte jag att bearbeta dukarna som är målade växelvis på båda sidor. Jag låter duken torka, vänder på den, och fortsätter med den spegelvända versionen på andra sidan.

Målningarna i Travel Light är influerade av vistelsen i Kalifornien, framför allt upplevelserna på en längre bilresa.

Det ligger dadelodlingar längs med motorvägen mot en död sjö. På stranden finns det spillror efter en semesterort som en gång funnits där. En gestalt långt borta ser ut att stå ute i vattnet för det finns ingen synbar gräns mellan stranden, den spegelblanka vattenytan och himlen.

Ödelandet som jag ser från den spikraka vägen är platt och enformigt. Det är så ohyggligt ljust ute att marken ser ut att vara i gråskala. Oräkneliga vindkraftverk är utplacerade med exakta mellanrum i landskapet som helt saknar sådana mönster. När dom passerat är det svårt att känna hur fort jag kör. Jag gasar men förändringen är obetydlig i förhållande till den vidsträckta omgivningen.

I öknen är luften hög och tom. Det känns som att atmosfären är förtunnad och nu när det skymmer ligger jorden naken mot rymden. Bergen som ser små ut vid horisonten glöder ännu dovt av solen. Jag längtar efter att komma fram. Bakom bergen är det inte långt kvar. När mörkret fallit är mitt sinne fortfarande upplyst som ljus fångat i en spegellabyrint. Om jag kikar fram under biltaket kan jag se vintergatan.

Håll dig uppdaterad!