Christer Järeslätt & Irene Westholm 6 – 27 maj

Christer Järeslätt & Irene Westholm 6 – 27 maj
23 april, 2023 Galleri Ping-Pong
In gamla

Christer Järeslätt “Hakodate”

Under ett antal år har jag återvänt till Hakodate, en liten stad i norra Japan, för att fotografera. Det som fångat mitt intresse och fått mig att resa tillbaka är hur staden som på dagen är ganska jämngrå nattetid fullkomligen badar i färgat ljus genom kombinationen av gatlampor, trafikljus och neonskyltar.

Vid mitt första besök som varade i knappt två dagar upptäckte jag också att stadens centrala delar är näst intill obebodda. Gatorna gapar tomma sånär som på någon enstaka bil eller spårvagn som susar förbi utan att stanna. Trots detta flödar ljuset i skarpa färger och ger sken av att livet fortfarande pågår i skuggorna mellan husen, men kanske i någon annan mer andlig form. Den som har sett Hayao Miyazakis film ”Spirited Away” vet vad jag pratar om.

/ Christer Järeslätt

Irene Westholm “Strangely familiar II”

Målningarna utgår från fotografier tagna under min uppväxt.
Det är svårt att säga exakt vad i dessa bilder som fångat mitt intresse. Det uppenbarar sig kanske först när jag målat ett tag eller långt senare.

Någon detalj i fotografiet utlöser ett minne.

Likörglasen. Kaffekopparna. Kortleken. Cigarettröken runt matbordet.
Den solbelysta stigen som försvinner i skuggorna.

För ett växande barn kan vardagserfarenheten snabbt övergå i ett mysterium. Hur hamnade jag här? Vilka är de här människorna?

irene Westholm

 

 

 

Håll dig uppdaterad!